Hola!

Em dic Claudi, i sóc el creador d'aquest espai. Tot i que no m'hi dedico professionalment - sóc enginyer -,  les meves grans passions són l'astronomia i l'astrofísica, i fruït d'aquesta passió és aquesta web. Des de petit m'han fascinat tots els temes relacionats amb l'Univers i he estat un consumidor àvid de diversos llibres de divulgació científica relacionats amb la recerca de l'on som, d'on venim i a on anem. Durant diversos anys he fet observació astronòmica amb telescopi, però recentment m'he aficionat a l'astrofotografia, disciplina que m'he proposat plantejar des d'un punt de vista científic: no atenent a la qualitat de la fotografia, sinó al seu contingut.
 

Desitjo que gaudiu navegant per aquest petit univers, tant com jo he gaudit en crear-lo.

Bústia de suggeriments

Si voleu fer un suggeriment i/o una crítica, envieu un email a: claudi arroba astres punt cat. Tot comentari vers la millora d'aquest espai serà benvingut !!


Sobre els continguts d'aquest web

La informació proporcionada en aquest lloc, així com les imatges que acompanyen les explicacions, han estat extretes de diverses fonts, algunes de les quals es recullen en la següent bibliografia/webgrafia:

  • Karttunen H., Kröger P., Oja H., Poutanen M., Donner K. J.: Fundamental Astronomy, 5th Ed. Springer.
  • Star Date - Guide to the Solar System. The University of Texas at Austin.

  • Levy David H., Skywatching. Weldon Owen Pty Limited.

Imatges i diagrames (alguns d'ells adaptats i/o traduïts):